Menu

Wat te doen bij een vervelende rioollucht in huis?

Rioollucht is altijd vervelend om te ervaren. Het is extra vervelend wanneer u die dag bezoekers verwacht of gasten in uw woning. De lucht van het afvalwater kan als ondraaglijk worden ervaren en iedereen die er ooit mee te maken heeft gehad begrijpt dat maar al te goed. Niemand zit te wachten om geconfronteerd te worden met de geur van uitwerpselen uit het riool. 

De oorzaak vaststellen

Een vervelende lucht uit het riool wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een defect in het rioolstelsel. Dit defect kan bestaan uit een verstopping of een scheur in het leidingwerk. In beide gevallen is de situatie zo dat het rioolwater aan de oppervlakte kan komen, waardoor onaangename geurtjes ontstaan. Als het probleem niet in uw eigen riolering te vinden is, wordt de overlast hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt bij de buren.

 Rioolservice + Rioollucht in huis

Een goed en schoon riool is belangrijk

Het ontluchten van het riool zorgt er onder andere voor dat het rioolwater niet uit de riolering omhoog komt. Bovendien zorgt het er mede voor dat het afvalwater zonder problemen kan wegstromen. Als er een probleem is met het ontluchten, is het waarschijnlijk dat u een rioollucht in huis krijgt.

Een professional inschakelen

Het achterhalen van de achterliggende oorzaak van de rioolstank is voor de rioolspecialist een fluitje van een cent. Omdat er maar een beperkt aantal oorzaken van de rioolstank kunnen zijn, weet een professionele rioolservice in de meeste gevallen direct wat de oorzaak is, zonder dat er een machine aan te pas komt.