Menu

Van loodgieter tot schoorsteenveger: voor iedere klus een specialist!

Het uitvoeren van onderhoud aan je woning is nooit eindig. De ene maand moeten de ramen weer gewassen wordt, dan moet er weer wat aan de schoorsteen gebeuren, wordt het tijd om zonnepanelen te plaatsen of moet de tuin weer eens aangeveegd worden. Onderhoud in en om het huis varieert dus in grootte, tijd en geld. Daarbij komt dat je zeker niet elke klus zelf uit kunt voeren. Zo is het bijvoorbeeld wel mogelijk om zelf de stoep aan te vegen, de ramen te zemen of een balkje te vervangen, maar gaat het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van een radiator te ver. Daar is specialistische kennis en jarenlange ervaring voor nodig, die lang niet iedereen in huis heeft. 

Een specialist inhuren voor onderhoudswerkzaamheden

Wanneer het toilet niet goed doorloopt, is het geen overbodige luxe om een loodgieter in te schakelen die hiernaar kan kijken. Als je daarentegen vermoedt dat er sprake is van daklekkage, kun je beter een beroep doen op de expertise van een dakdekker. Ook schoorsteenspecialisten weten vaak raad met daklekkage, omdat dat uiteraard valt onder dakwerkzaamheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei apparatuur om het lek te kunnen vinden. Het is namelijk niet eenvoudig om een daklek op te sporen. Verder kunnen schoorsteenspecialisten hulp bieden, wanneer jij weer eens gebruik wil maken van jouw schoorsteen nu de winter weer is aangebroken. 

Schoorsteenvegen van niveau

Even de schoorsteenvegen en weer door. Zo lijkt het als je een beroep doet op de expertise van een Lorje schoorsteenveger. Desondanks gaat er veel meer schuil achter dit vakmanschap, aangezien er een aantal methoden zijn waarop de schoorsteen geveegd kan worden. Daarnaast moet een schoorsteen jaarlijks geveegd worden om een brandverzekering te kunnen krijgen. Al met al vereist een schoorsteen dus heel wat onderhoud. Wil je meer weten over schoorsteenvegen? Neem dan een kijkje op de website van Pieter Lorjé!