Menu

Nieuwe achterdeur kopen?

Als je over moet gaan op een nieuwe achterdeur kopen, dan kun je gelijk de nodige woningverbetering verkrijgen. Een nieuwe achterdeur kopen komt vaker voor dan een nieuwe voordeur. Vooral in de jaren zeventig van de vorige eeuw was de voordeur een harde houtsoort, en de achterdeur vurenhout wat gevoeliger is voor houtrot. Lees in dit artikel alles over het kopen van een nieuwe achterdeur en tegelijk een beter geïsoleerde en duurzamere woning verkrijgen.

Kunststof deuren hebben de toekomst

Duurzaam, milieuvriendelijk en onderhoudsvrij heeft de toekomst. In de lucht zit al zoveel fijnstof, daar willen we niet nog meer bij hebben, dus we gaan liever niet aan kozijnen en deuren schuren om het daarna over te schilderen. De houten deur heeft daardoor z’n langste tijd gehad. Een kunststof achterdeur lijkt net op een houten deur, als je het van dichtbij bekijkt dan zie je dat ze in de fabriek daar houtnerven in gemaakt hebben. Het onderhoud van de deur gaat niet verder dan schoonmaken, tegelijk met ramen zemen een doekje over de deur en je bent klaar. Overschilderen is geen issue, dat zal niet eens gaan. Kunststof is zeer duurzaam, en voordelig op de lange termijn, dus de woning is meer waard. Mocht je een nieuwe achterdeur kopen, kijk dan ook bij de kunststof deuren, het is een goede investering.

Onderzoek eens de U-waarde

Een achterdeur hangt in een kozijn, en in de deur zit een ruit. Er zijn meer isolerende deuren te verkrijgen dan een kunststof deur. Een kunststof kozijn met daarin een kunststof achterdeur met een HR ++ ruit zal in de winter de warmte goed in huis houden. Maar het kan zijn dat een isolerende aluminium achterdeur dat beter doet? Dit wordt aangegeven met de U-waarde wat een betrouwbare norm is. Bij de U-waarde wordt er naar het totaal gekeken, onderzoek dit voordat je overgaat op een nieuwe achterdeur kopen.

Een ander kozijn is al een verbouwing

Het is nu wat jij wil. Een ander deurkozijn plaatsen is best een verbouwing, misschien dat je dat liever niet hebt. Dan zal je in het bestaande kozijn een nieuwe achterdeur moeten weghangen. Het beste is om daarvoor advies in te winnen, kan een isolerende aluminium achterdeur wel in het bestaande kozijn? Zorg ook dat de deur goed hang- en sluitwerk heeft om inbrekers geen enkele kans te geven. Na deze tips zal voor de woning een nieuwe achterdeur kopen wel lukken.

Bron: www.deurenweb.nl