Menu

Klussen die je het beste door een loodgieter kan laten uitvoeren

Het liefst los je natuurlijk al je problemen in- en om het huis zelf op. Maar er zijn ook klussen die je echt beter uit handen kunt geven aan een deskundige. Hiermee bespaar je veel ellende en geld. Een loodgieter houdt zich bezig met het plaatsen, onderhouden en repareren van waterleidingen, verwarmingsinstallaties en rioleringen. De meeste loodgieters werken bij een bouwbedrijf of bij een gespecialiseerd loodgietersbedrijf. Voor welke klussen kun je het beste een loodgieter inschakelen?

Een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer kun je vaak zelf oplossen als de verstopping zich dicht bij de gootsteen bevindt. Zit het probleem dieper dan kun je het vaak niet oplossen met ontstoppingsmiddel. Een loodgieter heeft speciale apparatuur waarmee de verstopping kan worden opgespoord en worden verholpen. Vaak is dit binnen een half uur opgelost, maar in andere gevallen moet de vloer worden opengebroken. 

Het aanleggen van gasleidingen 

Bij de bouw van nieuwe huizen hebben loodgieters een belangrijke taak. Loodgieters leggen waterleidingen en gasleidingen aan. Het aanleggen van gasleidingen is een gevaarlijke klus die uiterst secuur moet gebeuren. Gebeurt dit niet goed, dan kan er direct levensgevaar ontstaan. De plek rondom het aanleggen van de gasleiding kan worden afgezet met afzetlint. Hierdoor is gelijk duidelijk dat het om een plek gaat die niet kan worden betreden. Heb je een eigen loodgietersbedrijf? Dan is afzetlint met eigen bedrukking een goed idee voor meer naamsbekendheid. Bij https://www.bedruktafzetlint.nl kun je dit soort afzetlint bestellen. Zo zorg je en voor een veilige omgeving en meer naamsbekendheid voor het bedrijf.

Lastige lekkages

Niet voor alle lekkages heb je een loodgieter nodig. Een lekkende kraan kun je zelf oplossen. Maar heb je te maken met een kapotte leiding in een wand, dan is dat een ander verhaal. In dit geval zal de muur moeten worden opengebroken om de lekkage te vinden. Een loodgieter heeft veel ervaring met allerlei lekkages en weet vaak precies waar hij moet zoeken. Hij kan ervoor zorgen dat er zo min mogelijk opengebroken hoeft te worden. Bij een lekkage in een wand doe je er altijd goed aan om een loodgieter in te schakelen.